1.1. Tejporos TGE-agar a tej és tejtermékek összes élő csíraszámának meghatározásához. Öszszetétele megfelel a FIL-IDF 100 A. 1987, valamint az MSZ ISO 6610 előírásainak.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Sovány tejpor | 1,0 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on, 72 óráig.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz hűvös helyen tárolva, a gyártástól számítova 90 napig felhasználható.
1.2. Plate Count Agar tej és tejtermékek, valamint más élelmiszerek összes élő csíraszámának meghatározásához. Összetétel megfelel az ?American Public Helath Association: Standard Methods for the Examination of Dairy Products 15th ed., 1985? előírásainak.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on, 72 óráig.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 90 napig felhasználható.
1.3. Tejes TGE-agar a tej és tejtermékek öszszes élő csíráinak és ezen belül a fehérjebontó csíráknak meghatározásához.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Sovány tej | 100 cm3 |
Víz | 900 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on 72 óráig. A fehérjebontó csírák telepei körül határozott, legalább 1 mm széles feltisztult udvar látható.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 60 napig felhasználható.
1.4. Kinakék-laktóz-agar a tej és tejtermékek, valamint más élelmiszerek összes élő csíráinak és ezen belül a laktóz-pozitív és laktóz-negatív csíráknak a differenciálására.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Húskivonat | 3,0 g |
Nátriumklorid | 5,0 g |
Laktóz | 10,0 g |
Kinakék | 0,375 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on 48 óráig. A kék színű telepek laktóz-pozitivként (ilyenek pl. E. coli, kóliformok, staphylokokkuszok stb.), a szintelenek laktóz-negatívként (ilyenek pl. salmonellák, serratiák, proteusz féleségek stb.) értékelendők. (Speciális vizsgálatok esetében a tenyésztési hőmérséklet és idő a fentitől eltérő is lehet.)
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 60 napig felhasználható.
1.1. Tejporos TGE-agar a tej és tejtermékek összes élő csíraszámának meghatározásához. Öszszetétele megfelel a FIL-IDF 100 A. 1987, valamint az MSZ ISO 6610 előírásainak.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Sovány tejpor | 1,0 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on, 72 óráig.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz hűvös helyen tárolva, a gyártástól számítova 90 napig felhasználható.
1.2. Plate Count Agar tej és tejtermékek, valamint más élelmiszerek összes élő csíraszámának meghatározásához. Összetétel megfelel az ?American Public Helath Association: Standard Methods for the Examination of Dairy Products 15th ed., 1985? előírásainak.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on, 72 óráig.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 90 napig felhasználható.
1.3. Tejes TGE-agar a tej és tejtermékek öszszes élő csíráinak és ezen belül a fehérjebontó csíráknak meghatározásához.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Sovány tej | 100 cm3 |
Víz | 900 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on 72 óráig. A fehérjebontó csírák telepei körül határozott, legalább 1 mm széles feltisztult udvar látható.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 60 napig felhasználható.
1.4. Kinakék-laktóz-agar a tej és tejtermékek, valamint más élelmiszerek összes élő csíráinak és ezen belül a laktóz-pozitív és laktóz-negatív csíráknak a differenciálására.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Húskivonat | 3,0 g |
Nátriumklorid | 5,0 g |
Laktóz | 10,0 g |
Kinakék | 0,375 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on 48 óráig. A kék színű telepek laktóz-pozitivként (ilyenek pl. E. coli, kóliformok, staphylokokkuszok stb.), a szintelenek laktóz-negatívként (ilyenek pl. salmonellák, serratiák, proteusz féleségek stb.) értékelendők. (Speciális vizsgálatok esetében a tenyésztési hőmérséklet és idő a fentitől eltérő is lehet.)
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 60 napig felhasználható.
1.1. Tejporos TGE-agar a tej és tejtermékek összes élő csíraszámának meghatározásához. Öszszetétele megfelel a FIL-IDF 100 A. 1987, valamint az MSZ ISO 6610 előírásainak.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Sovány tejpor | 1,0 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on, 72 óráig.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz hűvös helyen tárolva, a gyártástól számítova 90 napig felhasználható.
1.2. Plate Count Agar tej és tejtermékek, valamint más élelmiszerek összes élő csíraszámának meghatározásához. Összetétel megfelel az ?American Public Helath Association: Standard Methods for the Examination of Dairy Products 15th ed., 1985? előírásainak.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on, 72 óráig.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 90 napig felhasználható.
1.3. Tejes TGE-agar a tej és tejtermékek öszszes élő csíráinak és ezen belül a fehérjebontó csíráknak meghatározásához.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Glükóz | 1,0 g |
Élesztőkivonat | 2,5 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Sovány tej | 100 cm3 |
Víz | 900 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on 72 óráig. A fehérjebontó csírák telepei körül határozott, legalább 1 mm széles feltisztult udvar látható.
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 60 napig felhasználható.
1.4. Kinakék-laktóz-agar a tej és tejtermékek, valamint más élelmiszerek összes élő csíráinak és ezen belül a laktóz-pozitív és laktóz-negatív csíráknak a differenciálására.
Összetétel:
Tripton | 5,0 g |
Húskivonat | 3,0 g |
Nátriumklorid | 5,0 g |
Laktóz | 10,0 g |
Kinakék | 0,375 g |
Agar | 10,0 ? 15,0 g |
Víz | 1000 cm3 |
A vizsgálat lemezöntéses eljárással történik. Inkubálás 30 °C-on 48 óráig. A kék színű telepek laktóz-pozitivként (ilyenek pl. E. coli, kóliformok, staphylokokkuszok stb.), a szintelenek laktóz-negatívként (ilyenek pl. salmonellák, serratiák, proteusz féleségek stb.) értékelendők. (Speciális vizsgálatok esetében a tenyésztési hőmérséklet és idő a fentitől eltérő is lehet.)
A táptalaj 100, 250 és 500 cm3-es adagokban, tizesével hullámkarton dobozba csomagolva kerül forgalomba. Száraz, hűvös helyen tárolva a gyártástól számítva 60 napig felhasználható.